Info, maten, afmetingen

Info

Welke koelvloeistof gebruiken voor EWP pompen;

Conventionele motorkoelingsproducten zoals water, met een water natter en / of een op glycol gebaseerd additief (sub zero) is een meer economische en kosteneffectieve methode en een Davies Craig elektrische waterpomp geeft u een efficiëntere koelvloeistofstroom omdat de werking van het EWP niet direct gerelateerd is aan het motortoerental, in plaats van en beter gezegd, de motortemperatuur.

In combinatie met de EWP/Fan Digital Controller is de regeling van het koelsysteem van de motor verbeterd, waardoor het motorvermogen toeneemt door de parasitaire vermogensverliezen die gepaard gaan met mechanische waterpompen te elimineren.

Commercieel verkrijgbare heavy duty waterloze koelvloeistof  ( power cool ) heeft een viscositeit van 2,3cp @ 100 °c en de viscositeit van water is 0,347 @ 82,2 °c. Dit is vrij aanzienlijk en de totale levensduur van de EWP zal worden verkort en de prestaties (stroom) kunnen worden beïnvloed, omdat het waterloze koelmiddel de elektromotor van het EWP kan dwingen meer ampère aan te trekken en het EWP mogelijk niet in staat stelt de vereiste beweging te bereiken om uw motor onder normale omstandigheden naar tevredenheid te koelen.

Twee andere interessante punten; een merk waterloze koelvloeistof adviseert gebruikers dat een motor ongeveer 5-8 °C warmer werkt dan conventionele koelvloeistoffen op waterbasis. Ook weegt waterloos koelmiddel 4,4 kg per Amerikaanse gallon en water weegt 3,8 kg per Amerikaanse gallon.

Verder ervaren sommige motoren een hogere koelmiddeldruk en zelfs cavitatie onder raceomstandigheden wanneer conventionele mechanisch aangedreven waterpompen worden gebruikt en ‘waterloze’ koelvloeistofproducten onder deze omstandigheden kunnen worden gebruikt.

Davies Craig is ervan overtuigd dat men niet de belangrijkste voordelen van een efficiënte koelvloeistofstroom zal bereiken met behulp van waterloze koelvloeistof met een elektrische waterpomp.

Maattabellen

Maattabel-mannen-overalls-OMP-RPower.be
Maattabel-mannen-overalls-OMP-RPower.be
Maattabel-vrouwen-overall-OMP-Rpower.be
Maattabel-vrouwen-overall-OMP-Rpower.be
maattabel-sokken-OMP
maattabel-sokken-OMP
OMP-helmen-maattabel
OMP-helmen-maattabel
BELL-helmen-maattabel
BELL-helmen-maattabel